Thursday, February 15, 2007

Ord gør det ikke alene

I går i Børsen kunne man læse, at "Erhvervscenter for etablering, vækst og udvikling" i København har opsagt 42 kreative iværksættere, fordi de ikke længere får tilskud til at drive erhvervsparken "Montre". Årsagen skal findes hos regeringen, som ikke længere giver tilskud. Regeringen har lukket kassen i og vil ikke længere vil betale sin del.

Jeg er meget forundret over, at regeringen ikke længere vil prioritere dette område. For så sent som i sidste måned, deltog jeg på et seminar, hvor Erhvervs- og Økonomiministeren præsenterede regeringens iværksætterplan. Og der var ambitionen klar: at Danmark skal det være et af de lande i verden der skaber flest vækstiværksættere.
Og denne ambition er fornuftig, fordi iværksættere genererer mindst 40% af vækst i samfundet, og de er helt nødvendige for at sikre udviklingen i København ligesom i resten af landet. Derfor skal iværksættere også tilbydes nogle ordentlige vilkår, så det er attraktivt at starte selv.

En af måderne af sikre iværksættere gode vilkår er gennem erhvervsfællesskaber, hvor fælles maskiner, kontorfaciliteter, reception mv er inkluderet i huslejen. Dette er regeringen nu med til at lukke, hvilken jeg finder dybt beklageligt. Jeg har taget sagen op sammen Det Radikale Venstres erhvervsordfører, og nu arbejder vi for at finde en løsning, så iværksætterne fortsat kan blive i Montre eller noget tilsvarende.

No comments: