Monday, February 19, 2007

Ungdomshuset - kort fortalt

Hele sagen om Ungdomshuset er for lang til at kunne skrive her på min blog - den kræver snarere spalteplads svarende til 5 store romaner. Men jeg er jo de radikales "ungdomshus-ordfører"(kan diskuteres om det en titel, man ligefrem skal være stolt af). Det har betydet, at jeg har beskæftiget mig rigtig meget denne sag i de seneste måneder. Og lad mig bare slå fast. Jeg er drøn træt af denne sag - lige som alle andre sikkert også er!

Jeg har nu i over et halvt år været med til at pege på løsninger for at komme denne konflikt til livs. Vi er gået konstruktivt til værks og vi har vendt hver en sten på trods af mange forhindringer undervejs.

Og - endelig står vi nu i en situation, hvor vi rent faktisk kan tilbyde at de unge får et nyt sted, hvor de kan have deres alternative kulturelle arrangementer. Tilbuddet er: at Fonden køber Stevnsgade 34 for 12 mio og lader brugere af Ungdomshuset benytte huset. Fonden har sagt ja, der er et politisk flertal bag, og de unge vil gerne have Stevnsgade 34. Men de unge har nu stilt et fuldstændig irrationelt krav om, at det kun må koste én krone. Det kan vi på ingen måde gå med til. Så hvad der kunne blive løsningen på en meget lang og sej kamp for at finde en løsning ender nu måske i ingen løsning! Det er bare helt ubegribeligt!

1 comment:

Rune Heiberg Hansen said...

Kære Katrina

Det er næsten tragikomisk. En pseodo-socialistisk modstand mod 'kapitalen' er nok til, at ungdomshusets brugere ikke vil tage imod det rigtigt gode kompromisforslag, der ligger på bordet.

Jeg håber der nogen voksne i miljøet omkring ungdomshuset, der kan tale lidt fornuft ind i hovedet på dem, så vi kan undgå vold og bevare et ungdomshus som del af Københavns kulturliv.

kh,
Rune Heiberg Hansen