Kulturministeriet og Nordea-fonden har oprettet en pulje på 20 mio. kr. til kommuner, der vil satse på breddeidrætten. På radikalt initiativ vil København lægge billet ind på en del af beløbet.
I breddeidrætsudvalgets rapport fra tidligere i år blev givet 42 konkrete forslag til, hvordan befolkningens muligheder for at deltage i idræt i det daglige kunne forbedres. Dem kan København bruge, mener den radikale kulturordfører Katrina Feilberg, hvis forslag om, at kommunen skal søge puljen om penge i morgen bliver godkendt i Kultur- Fritidsudvalget.
”Idræt gør os stærkere, sundere og gladere, og derfor skal idræt også være tilgængeligt for alle på alle niveauer i København. Jeg har ikke ambitioner om, at vi skal have OL eller andre luftkasteller til byen. Nej, min vision er, at København bliver Europas by for breddeidræt nr. 1”, siger Katrina Feilberg, der derfor også hilser den nye pulje velkommen.
Breddeidræt har traditionelt stået stærkt i Danmark. Også i København, hvor idræt og bevægelse tænkes med i byplanlægningen, i sundhedsforebyggelse og hvor den uorganiserede idræt de seneste år, senest i Ørestaden, har været i fokus. Men skal breddeidrætten gøres til et unikt københavnsk styrkepunkt, kræver det, at vi politisk vil satse og opruste. Målet er, at København bliver en by, hvor sundhed og livskvalitet bliver et naturligt og attraktivt tilvalg, hvad enten du kommer på besøg eller bor her.
”Vi skal selvfølgelig ikke pine og død tvinge nogle ud og svede, men folk skal have muligheden. Det skal gøres nemmere og mere attraktivt for unge, ældre, handicappede at leve et liv med bevægelse og motion”, fortsætter Katrina Feilberg, som specielt finder breddeidrætsudvalgets forslag i forhold til byplanlægning interessante
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment