Saturday, November 14, 2009

Radikale vil have ambitiøs kultur i København

København har masser af kunstnere med ambitioner og hjerte, der dagligt arbejder for et mere mangfoldigt, overraskende og kunstnerisk København. Det stiller krav til kommunen, som skal honorere de store ambitioner og de mange talenter, men København har desværre en kulturborgmester uden en kulturpolitik. Det er meldingen fra den radikale kulturordfører Katrina Feilberg, som i dag præsenterede det radikale kulturudspil.

”Vi vil arbejde for, at Københavns kulturliv får rammer, der matcher de udøvendes ambitioner. Vi skal simpelthen op i et højere gear”, siger Katrina Feilberg, som forklarer at bedre rammer for kunstnerne også betyder bedre forhold for det københavnske publikum. I dag vælger mange at bo i København netop på grund af kulturlivet. Det beriger os som borgere. Det får os til at tænke efter og se nye vinkler. Det skaber mulighed for ny mening. For Radikale Venstre gør det byen bedre, så mere kultur skaber mere København.! Radikale Venstre vil derfor arbejde for:

En rigtig åben scene i København for teatergrupperne. Den mangler efter at Kanonhallen blev overdraget til Teater Republique.
At København får en international kunsthal til samtidskunst.
Øge de frie midler: En styrkelse af vores kunstneriske fagudvalg i kommunen, hvor kunstnere kan søge om støtte til forskellige kulturelle projekter og ideer.
En kreativ vækstfond, der skal støtte kreative erhverv og kulturelle græsrødder. Fonden skal også kunne fungere som en kulturel taskforce, der kan hjælpe med det administrative og sikre projekternes bæredygtighed.
At styrke kunsten i det offentlige rum, så gader, pladser, gavle og fortove i højere grad bliver brugt til kulturelle udtryk. Og vi vil gerne tænke kreativt og invitere både billedkunstnere og andre med til festen.
At samle Københavns Kommunes tilbud for kreative fag for børn og unge skal og oprette en kunstskole.
En målrettet indsats for at leje tomme bygninger ud til kreative formål og styrke vilkårene for kreative iværksættere.

”Der er masser af ambitioner i det københavnske kulturliv. Radikale Venstre vil være lige så ambitiøse”, siger Katrina Feilberg, og fortsætter: ”Vi skal rumme det kendte, det sublime, men vi skal også turde satse på de skæve, de sprælske, dem vi ikke tror vi vil lege med. Og vi skal tillade eksperimenterne og ikke lege smagsdommere. Kunst må godt være politisk, selv om Pia K. ikke bryder sig om det. Den må godt være grim, selv om den for det meste er skøn. Bare den er god. Og hvornår den er det, vil vi lade andre om at bestemme. Det er ikke kommunens opgave.
Radikale Venstre har med andre ord en vision for Københavns kultur - en kulturpolitik. Det er mere end borgmesteren på området har. Når man som borger klikker ind på Pia Allerslevs hjemmeside for at se, om Venstres kulturborgmester har en vision, bliver man meget skuffet og noget forundret. Der står da noget om hendes politiske mærkesager – men ikke et ord om kultur!

Yderligere kommentarer: Kulturordfører Katrina Feilberg, 60 10 10 18

1 comment:

Anonymous said...

behovet for at se:)