Sunday, November 15, 2009

Liberal Alliance skaber utryghed

Liberal alliance vil spare 1,3 mia. kr. i Københavns Kommune og skære to borgmestre væk.

Men de vil ikke pege på, hvor pengene reelt skal tages fra. Er det sundhedsplejerskerne, socialarbejderne og pædagogerne, der skal fyres?”, spørger Katrina Feilberg, radikalt medlem af Københavns Borgerrepræsentation.

Simon Emil Ammitzbøll har i dag udtalt til P4: ”Vi kender det selv fra vores dagligdag: Hvis man f.eks. er på en gruppe på fem, så kan man sige: Hvis vi lige løber lidt hurtigere, så kunne vi godt nøjes med at være fire om det”.

Mener Simon Emil Ammitzbøll også, at det er de i forvejen fortravlede pædagoger og sosu-assistenter, der bare må løbe lidt hurtigere?

Katrina Feilberg, siger ”Jeg tror ikke, Simon Emil Ammitzbøll kender virkeligheden på de københavnske institutioner, som i forvejen er skåret ind til benet.”

Det vi har behov for, er ikke at mistænkeliggøre vores medarbejdere, og at sige at de skal løbe hurtigere, men derimod at vise dem tillid og give dem ordentlige arbejdsvilkår, og borgerne i København en ordentlig service”.

”Radikale Venstre vil som altid gerne se på, om der kan spares yderligere på de administrative udgifter i København. Men det fører ikke til andet end utryghed at sige, at vi skal spare et astronomisk beløb på 1,3 mia. uden at pege på, hvilke personalegrupper, det skal gå ud over,” siger Katrina Feilberg.

Allerede i budgettet for 2010 er der lagt såkaldte administrative besparelser ind for næsten 200 mio. kroner, men selv denne meget mindre besparelse betyder reelt også serviceforringelser på nogle institutioner. En besparelse, der er mere end 10 gange så vil have voldsomme konsekvenser for kommunens serviceniveau og skabe utryghed blandt kommunens personale.

Yderligere kommentarer: Katrina Feilberg, medlem af Borgerrepræsentationen, 60 10 10 18

No comments: