Tillæg til den International strategi
Formålet med reorganiseringen af det internationale område i ØKF er at styrke det internationale, herunder det europæiske arbejde i kommunen.
Reorganiseringen skaber en fleksibilitet i opgaveløsningen som gør, at det er muligt at fokusere kræfterne på det internationale område til de prioriterede områder såsom blandt andet klimaområdet, så der reelt kan gøres en forskel på området.
Det præciseres, at Bruxelles-kontoret skal styrkes og, at kontoret fremover skal indgå i andre samarbejdsrelationer med kommunens forvaltninger.
Derudover skal følgende aktiviteter indgå i det fremtidige internationale samarbejde
- Etablering af en fast mødekadence for en KK-delegation til Bruxelles med henblik på bevarelse og styrkelse af netværket i Bruxelles, hvor der afholdes møder med en række relevante aktører i Bruxelles (særligt Eurocities, EU-Kommissionen og den danske EU-repræsentation) – gerne med deltagelse fra fagforvaltningerne, hvis der er særlige interesseområder eller aktuelle EU-sager.
- EU-overvågning. ØKF kan lave en fast afrapportering til fagforvaltningerne vedr. EU-dagsordenen – særligt i forbindelse med skiftende EU-formandskaber og EU-Kommissionens årlige arbejdsprogram, hvor der vil være referencer til relevante EU-kontakter under hvert område.
Mulighed for udstationering af medarbejdere til Bruxelles i en periode i forbindelse med EU-interessevaretagelse på særligt prioriterede sager.
De faste medarbejdere på Bruxelles-kontoret bliver løbende udskiftet, således, at deres udstationering forløber i max. 3-4 år. - Faste afklaringsmøder med fagforvaltningerne. Som opfølgning på EU-Kommissionens årlige arbejdsprogram kan der aftales møder med fagforvaltningerne, hvor det afklares hvilke områder på EU-dagsordenen, der er af særlig interesse for fagforvaltningen.
- Tema-ture til Bruxelles for BR-medlemmer bestående af møder og minikonferencer med relevante parter i Bruxelles, hvor aktuelle emner kan drøftes og debatteres såsom status på Lissabon-processen og hvad der kan gøres fra EU’s side for at der sker en øget integration og dermed et øget arbejdsudbud i de forskellige medlemslande. Der kunne ligeledes være møder med et mere generelt sigte, hvor temaer i forbindelse med de skiftende EU-formandskaber eller principielle emner som forfatningstraktaten kunne debatteres.
- Udpegelse af særlige ØKF-ansvarlige. For at øge gennemsigtigheden kan der på KK-net ligge en oversigt over ØKF’s internationale medarbejdere og deres særlige ansvarsområder, så det er nemt og tilgængeligt for både politikere og fagforvaltninger at tage kontakt til de internationale medarbejdere.
- Udvidelse og professionalisering af den internationale del af KK-net samt elektronisk nyhedsbrev, således at internationale aktiviteter og de forskellige relevante tiltag fra EU med relevans for København i højt grad kan følges løbende på den internationale del af KK-net.
- Styrkelse af Kommunens hjælp overfor byens virksomheder og organisationers adgang til EU-midler. Det er i Københavns interesse, at vi har virksomheder og organisationer i København, som benytter sig af de muligheder, som findes i EU herunder del i EU-midler.