Monday, September 3, 2012

Vandlegeplads i Fælledparken

Et helt nyt børnevandkulturområde i Fælledparken skal skabe begejstring og udfordre børn i alle aldre motorisk og sanseligt - og de skal kunne have det sjovt ikke mindst. Området er populært allerede i dag, men det har meget mere potentiale, hvis vi udvikler frem for bare at afvikle. Fælledparken er blevet superflot efter de sidste års fornyelse, men efter Fælledbadet blev nedtaget, har området omkring ligget tilbage med et kedeligt soppebassin og en kedelig græsplæne.

Et ellers fantastisk sted i en park, der er blevet renoveret fra A til Z, og som københavnere besøger og bruger i tusindtal. Nu bliver Radikale Venstres ønske om at udvikle området til vandkultur for børn endelig en realitet. Mere konkret skal der over de næste to år bruges 5 millioner kr. på at lave en vandlegeplads omkring den nuværende soppesø. Et børne-vandkulturområde, som kan motivere byens børn til at lege og bevæge sig.

En af sidegevinsterne ved dette er også, at vi kan imødegå resultaterne af en nylig undersøgelse om børns vilkår, som angiver, at 20 procent af alle forældre til 3-og 6-årige, mener at deres børn ikke har ret mange, hvis overhovedet nogle, muligheder for at lege. Det skal vi ikke acceptere. Det er selvfølgelig ikke gjort med et hjørne af Fælledparken, men det er et skridt i den rigtige retning.

Bragt i Østerbro Bladet 6. juni 2012

No comments: