Friday, September 14, 2012

Budget 2013 i København: Ansvar for udfordringer og blik for visioner

 
Radikale Venstre indgik torsdag aftale om næste års budget i Københavns Kommune. Budgetaftalen mellem S, SF, R, Ø og LA er en aftale med klare radikale fingeraftryk – fokus på at skabe beskæftigelse, fokus på byens børn, og på at København fortsat skal være en grøn metropol. Et budget som tager hånd og ansvar om de øjeblikkelige problemer, som Købehavn står overfor, men som også kigger frem og har visioner for hovedstaden.

 
”Helt fra starten har vores prioriteringer ligget klar: Vi vil styrke vækst og udvikling i København. Det handler om økonomi, men først og fremmest om at forbedre københavnernes livskvalitet og skabe beskæftigelse. Det synes jeg er lykkedes”, siger Anna Mee Allerslev, Beskæftigelses- og Integrationsborgmester.

 
På det radikale borgmesterområde, beskæftigelses- og integrationsområdet, er der blevet plads til en hel række tiltag: ”De vigtigste resultater er akut hjælp til tre grupper, som er hårdt ramt under krisen. De langtidsledige, som risikerer at miste deres dagpenge, akademikerne, som er den gruppe, der er hårdest ramt af ledighed og de unge, som må droppe deres uddannelse, fordi de ikke kan få en praktikplads. Yderligere er jeg især glad for en erhvervspakke og indsatsen for at accelerere den kreative vækst”, siger Anna Mee Allerslev.

 
Sundhedsordfører Katrina Feilberg glæder sig over den store fokus på forebyggelse i årets budget. Middellevetiden er generelt kortere i København end i resten af landet, ligesom også den sociale ulighed er udtalt. Det tages der hånd om i år: ”Jeg vil specielt fremhæve Motion XL, som er et tilbud til svært overvægtige unge, og hvor der sættes penge af, så udbuddet matcher efterspørgslen, samt visionen om, at København af frivillighedens vej skal være røgfri i 2025 som tiltag, der vil give københavnerne et længere og sundere liv. Det er supervigtigt at vi holder et højt forebyggelsesniveau i København, uanset hvor du bor, hvad din baggrund er, og hvor gammel du er. Man kan næsten kun starte for sent”, siger Katrina Feilberg, som også glæder sig over de ekstra ressourcer øremærket digitale og velfærdsteknologiske løsninger i plejen af kroniske syge.

 
Som kultur- og fritidsordfører hæfter Katrina Feilberg sig også ved, at der blev fundet penge til Pumpehuset og Akademiet for utæmmet kreativitet (AFUK) i årets budget, ligesom der også blev plads til en kulturpulje på 7,5 millioner kroner til events, ungdomskultur og projekthuset på Bavnehøj. Tiltag der skal være med til at sikre, at København er en levende by, og at det kreative vækstlag lever, også i årene frem.

 
Socialordfører Margrethe Wivel glæder sig over et generelt løft til socialområdet. Et løft, som også var tiltrængt. Især de ekstra ressourcer på krisecentrene, renoveringen af de 72 krisecenterpladser på Egmontgården og øget indsats mod partnervold, gør en forskel på et område, som altid halter bagefter: ”I København skal vi have plads til alle, ikke mindst de børn og deres forældre som ikke har andre steder at vende sig hen. De mennesker må vi som kommune tage ansvar for, og det gør vi med aftalen her”, siger Margrethe Wivel.

 
På teknik- og miljøområdet glæder ordfører Bo Normander sig over, at København fortsætter det grønne spor med fokus på klima og grøn transport: ”Jeg vil specielt fremhæve renoveringen af Istedgade, som vi har fundet 9 millioner kroner til, og som har været en radikal topprioritet. Så er der 75 millioner kroner til Cykelpakke VI, som dækker over nye cykelstier, især missing links som på Gasværksvej, en pulje til supercykelstier og bedre cykelparkering. Endelig er jeg glad for aftalen om Amagerbrogade, hvor handelsliv, cyklister, fodgængere og busser skal sikres bedre vilkår på bekostning af biltrafikken – som der dog stadig skal være plads til. Årets budgetaftale er sund fornuft, hvad enten vi taler klima, miljø, økonomi eller trafiksikkerhed”, siger Bo Normander.
 
pressemeddelelse udsendt den 13. september 2012

 
På det børnepolitiske område er ordfører Mia Nyegaard specielt glad for den øgede fokus på ledelse og faglighed, ligesom øgede ressourcer til udsatte børn i form af støttepædagoger også giver et løft til området: ”Kun med høj faglig og pædagogisk kvalitet i vores dagtilbud og med den rette og tidlige indsats kan vi sikre, at alle børn – uanset baggrund og hvor de bor – får en god start på livet. Det gør vi med aftalen her”, siger Mia Nyegaard.

 
Mia Nyegaard glæder sig også over, budgetparterne er enige om, at der senest i starten af 2013 skal foreligge et oplæg om, hvordan et fast EU-kontor i Bruxelles med deltagelse af Københavns Kommune kan tage sig ud. København havde et sådanne kontor for år tilbage, og det har igennem de sidste års budgetforhandlinger været en radikal mærkesag at få genoplivet dette: ”En fast repræsentation i Europas hovedstad er helt afgørende, når det kommer til indflydelse og til at kanalisere viden og støtte til København. Derfor skal vi – som de fleste andre storbyer – selvfølgelig være repræsenteret i Bruxelles”, siger Mia Nyegaard.

 
Gruppeformand Katrina Feilberg summerer det samlede budgetforlig op: ”Radikale Venstre er glad for en aftale, hvor balance er nøgleordet. Balance i forhold til udfordringer og muligheder, og balance i forhold til opgaverne i dag og opgaverne i morgen. Vi tager ansvar for de aktuelle udfordringer, men har også blik for vores vision om København”, slutter Katrina Feilberg.

3 comments:

Anonymous said...

I misplaced excess weight when i began getting Paxil.


My web blog - can you build muscle and Lose Belly fat at the same time

Anonymous said...

strawberries & lemons are very acidic. they take the enamel
off of your enamel. i don't recomend that even if it does work.

My site :: whiten teeth at home baking soda and hydrogen peroxide ()

Anonymous said...

Appropriate, New york is number one particular for guys!
I enjoy it how every little thing is usually by default in the
male viewpoint, unless otherwise noted.

My blog post - marcus london