Tuesday, July 31, 2007

Hjemløse fodbold og sportskonference


Jeg har i dag holdt åbningstalen ved en stor sportskonference arrangeret af Københavns Universitet, Institut for Idræt.


Konferencen som løber over en uge og har titlen "Sport in a Global World - Past, Present and Future er slået stort op. Mere end 350 forskere fra hele verden er samlet i København for at diskutere alle aspekter af idræt! En af talerne er bla. den engelske sociolig Anthony Giddens. Jeg synes det er stort at København ligger hus til en sådan konference og jeg håber det kan være med til at placere københavn på det idrætsmæssige verdenskort. Du kan læse mere om konferencen her.


En anden stor begivenhed som foregår i København disse dage er VM i fodbold for hjemløse. En begivenhed som jeg har stor sympati for, og som må siges er en stor gevinst for København, de hjemløse og idrætten.


En af de ting som dog har undret mig omkring hele denne idrætsbegivenhed er, at det er socialministeriet og socialforvaltningen i Københavns kommune som har stået for arrangementet. Det undrer mig, at blot fordi det er hjemløse der dyrker idræt, så bliver det politisk betragtet som en social begivenhed og ikke en idrætsbegivenhed.

Det betyder også at vi intet har haft med arrangementet at gøre i kultur- og fritidsudvalget, selv om det er os der normalt har med idrætsarrangementer og store events at gøre. Jeg synes det er problematisk, at Københavns kommune på denne måde er med til at understøtte hjemløse som et socialt problem, frem for at anerkende arrangementet på lige fod med andre idrætsbegivenheder - og dermed også de hjemløse som ligeværdige.

Thursday, July 26, 2007

København skal ikke ligge gader til dopingryttere.

Jeg har i dag udsendt følgende pressemeddelelse

Oven på de seneste måneders fortsatte dopingskandaler i cykelsporten, mener den radikale idræts- og kulturordfører i København, Katrina Feilberg, at Københavns kommune bør overveje, om det vil lade Den Internationale Cykelunion afholde stævner i byen. Aktiviteter, der vil koste over 7 mio. kroner for kommunen at afholde, og som i sidste ende skal tages ud af byens i forvejen stramme budget.

”Jeg mener ikke, at vi pt. kan stå inde for at smide en masse penge efter en idrætsgren og en begivenhed, som er omgivet af så mange skandaler, løgne og utroværdigheder. I København skal vi ikke bakke op omkring afholdelse af internationale events for enhver pris. De skal stå mål med de værdier, som København gerne skulle være kendt for. Og det mener jeg ikke cykelsporten pt. gør”, udtaler idræts- og kulturordfører i København, Katrina Feilberg.

"I stedet for at lade sig udnævne af UCI til "Bike City", skulle byen gøre mere for at afholde "rene" løb på eget initiativ. Det kunne være med til at give sporten genoprejsning, styrke amatørerne i vækstlaget og øge folkesundheden i byen", siger den radikale ordfører.

Tidligere på året blev København udnævnt til Bike City for perioden 2008-2011, hvilket indebærer, at VM i landevejscykling og VM i banecykling skal afholdes i København i henholdsvis 2011 og 2010.


For yderligere information kontakt: Medlem af Borgerrepræsentationen, Katrina Feilberg 60101018

Friday, July 13, 2007

Ikke events for enhver pris

Nedenstående debatindlæg, som jeg er forfatter til, er bragt i Jyllands Posten i dag

København bør kun takke ja til begivenheder, der er i overenstemmelse med byens værdier
I Det Radikale Venstre har vi en ambition om, at København skal være en by, der tiltrækker international opmærksomhed på en positiv måde.København skal være kendt ude verden som en mangfoldig, miljøvenlig og erhvervsvenlig storby.Derfor er det også en styrke at få udenlandsk arbejdskraft og internationale begivenheder til hovedstaden.

Særligt i de seneste år er der kommet fokus på værdien af at afholde store internationale events og idrætsbegivenheder i København. MTV's prisuddelingsshow, der blev afholdt i november, og breddeidrætsstævnet Outgames, som kommer til København i 2009, er gode eksempler på dette.

Skærpet profil
Men for Det Radikale Venstre ligger det os på sinde, at vi får skærpet profilen for, hvilke events og begivenheder vi får til byen. Vi skal ikke blot hovedkulds sige ja til en hvilken som helst event eller begivenhed, blot fordi det kan skaffe København på verdenskortet. De skal passe ind i de overordnede værdier, som vi gerne ser, at København skal være kendt for. Derfor er vi heller ikke tilhængere af alle events for enhver pris.

Formel 1
Et godt eksempel på et arrangement, som vi ikke mener, at man bør satse på at få til København er Formel 1 grand prix. En larmende, forurenende og CO -2 -tung begivenhed i de københavnske gader hænger simpelt hen ikke sammen med ambitionen om at blive Europas miljømetropol. Vi kan ikke på den ene side arbejde for at begrænse C0 -2 -udslippet i København gennem en begrænsning af antallet af biler, og så på den anden side arbejde for at tiltrække et gammeldags forurenende motorløb.
Uheldigvis har København en kulturborgmester, som er så forhippet på at få kommercielle arrangementer til København, at han glemmer, at der kan være bagsider af medaljen. Kulturborgmester Martin Geertsen (V) klappede i sine hænder ved udsigten til et Formel 1 løb i Københavns gader.

Lav en strategi
Det Radikale Venstre finder vi dette forfejlet. Vi mener, at der bør være en sammenhæng mellem det, som vi siger, og det, som vi gør. Derfor ser vi også gerne, at der laves en sammenhængende strategi for de begivenheder, som vi skal have til København. Der skal være overensstemmelse mellem de overordnede værdier, som København skal stå for, og de begivenheder, som vi lægger tid og kræfter i at få til København.