Thursday, July 26, 2007

København skal ikke ligge gader til dopingryttere.

Jeg har i dag udsendt følgende pressemeddelelse

Oven på de seneste måneders fortsatte dopingskandaler i cykelsporten, mener den radikale idræts- og kulturordfører i København, Katrina Feilberg, at Københavns kommune bør overveje, om det vil lade Den Internationale Cykelunion afholde stævner i byen. Aktiviteter, der vil koste over 7 mio. kroner for kommunen at afholde, og som i sidste ende skal tages ud af byens i forvejen stramme budget.

”Jeg mener ikke, at vi pt. kan stå inde for at smide en masse penge efter en idrætsgren og en begivenhed, som er omgivet af så mange skandaler, løgne og utroværdigheder. I København skal vi ikke bakke op omkring afholdelse af internationale events for enhver pris. De skal stå mål med de værdier, som København gerne skulle være kendt for. Og det mener jeg ikke cykelsporten pt. gør”, udtaler idræts- og kulturordfører i København, Katrina Feilberg.

"I stedet for at lade sig udnævne af UCI til "Bike City", skulle byen gøre mere for at afholde "rene" løb på eget initiativ. Det kunne være med til at give sporten genoprejsning, styrke amatørerne i vækstlaget og øge folkesundheden i byen", siger den radikale ordfører.

Tidligere på året blev København udnævnt til Bike City for perioden 2008-2011, hvilket indebærer, at VM i landevejscykling og VM i banecykling skal afholdes i København i henholdsvis 2011 og 2010.


For yderligere information kontakt: Medlem af Borgerrepræsentationen, Katrina Feilberg 60101018

1 comment:

Unknown said...

Det var da fantastisk så mange moralske og frelste peronligheder der findes. Jeg forstår simpelthen ikke logikken i at København ikke skulle lægge veje og gader til et så fantastisk arrangement.

Med den pressemeddelelse lader det da slet ikke til, at du har nogen oprigtig interesse i at udvikle cykelsporten hen mod en mere ærlig og ren sport.

Personligt er jeg fuldstændig ligeglad med om der bliver taget doping, det har jeg ingen moralske skrupler over. En hver der vælger at se ekstremsport er også klar over at doping er en del af sporten.

Hvis du virkelig vil forsøge at udvikle sporten, så skal du kæmpe for at disse løb afholdes i København, fordi at både København og sporten styrkes.

Og lige præcis cykelsport på amatørplan styrkes ekstremt. Det er jo ikke et lille ubetydeligt talentløb i københavn der giver flere mennesker lyst til at cykle. Nej det er de store cykelløb, det er når Bjarne Riis vinder Touren og vi ville kunne opleve det igen hvis Rasmussen havde vundet Touren.

Det skaber interesse! Både for KBH og cyklesporten.