Thursday, April 25, 2013

Åbnet brev om skole-konflikten til den radikale folketingsgruppe


Jeg var medunderskriver på nedestående brev, som også blev bragt i Politiken den 23. april 2013.

Kære MF’ere, kære radikale partifæller.

Der er brug for et nationalt kompromis om folkeskolen!

Vi skriver til jer fordi vi er overordentligt bekymrede for situa...
tionen omkring lærerkonflikten. Vi skriver til jer for at anbefale at arbejde for et nationalt kompromis om folkeskolen. Vi skriver til jer i respekt for jeres arbejde og jeres position og også med den viden, at I ikke alene kan gennemføre de forslag vi stiller i dette brev. Vi skriver til jer i et åbent brev, fordi vi fra mange sider bliver bedt om at markere hvor vi står. Vi er på børnenes og skolens side.

Bekymring:
Vi gik til valg på at stole på og lytte til lærerne. Vi oplever i vores kommunale virkelighed og senest ved et ”lyttemøde” på Københavns Rådhus, at konflikten dag-for-dag fjerner troen på, at vi står for det vi gik til valg på. Lærerne har ikke været på arbejde siden marts måned og er frustrerede, vrede, ydmygede og trætte. De vil på arbejde og vi ser at konfliktens længde og ødelæggende omfang totalt overskygger for en bred folkelig debat og opbakning til regeringens udspil til en folkeskolereform – som ellers har mange gode aspekter. Men vi ved alle, at et løft af folkeskolen kun kan gennemføres i en samarbejdets ånd – den ånd er ikke til stede lige nu. Fra mange sider blandes arbejdstidsaftale og reform sammen – det er en meget beklagelig situation – men vi er alle nødt til at forholde os til det. Vi tror det bliver umådeligt svært at ”lade som ingenting” og fortsætte med reformforhandlinger ovenpå en langvarig konflikt der efterlader uløste opgaver, frustration og et massivt behov for kollektiv efterbehandling for både børn og voksne.
Vi tror på at det er kommet så langt ud nu, at man bør re-tænke hele processen og give god tid til at få debatteret hvilken folkeskole vi ønsker og hvad der skal til. Vi ser som sagt mange gode ting i udspillet til folkeskolereform men savner fx en debat om dannelsesaspektet i folkeskolen. Der tales om at lære på en ”bedre måde”, hvad er det? Der er også uløste spørgsmål omkring de massive investeringer i faciliteter det vil kræve, med længere skoledage og lærere der skal løse de fleste af deres administrative opgaver på skolerne.

Forslag:
Vi foreslår, at et eventuelt regeringsindgreb sætter konflikten på stand-by et år, så der er god tid til at løse behovet for at lærerne læser flere timer mm., gennem samarbejde og ikke gennem konflikt, som har så mange kedelige bivirkninger. Vi foreslår, at skolereformen sættes til grundig høring og debat i hele Danmark – en gang til. Den positive side af den verserende konflikt er, at der tales skole i hvert hjørne og krog af Danmark. Lad os vise børnene, lærerne og skolens mange interessenter og brugere, at vi er parat til at lytte og at vi sætter dialogen allerhøjest – for folkeskolens skyld. Vi foreslår et nationalt kompromis om folkeskolen! Vi står til rådighed for yderligere dialog.

 


6 comments:

Anonymous said...

I'm NOT SUGGESTING Women WOULD Have to GO TOPLESS, JUST If they Select TO AND A minimum of Possess the Correct TO.
DO YOU Believe THAT Males Nonetheless Manage WOMENS BODIES WITH Guidelines THAT Have been Made Extended Just before Women COULD VOTE?
ALICE: THEN WHY IN Places LIKE RIO ARE THERE NOT Far more Instances OF RAPE. TOPLESS IS Authorized THERE AND Continues to be For a lot of A long time.

Here is my blog ... attract women tips

Anonymous said...

I checked out an online classifieds to satisfy with a lady to go out dancing with and 8
out of 10 turned out best be frauds why is this?

my web blog ... secrets to attract women

Anonymous said...

It is not so much the safety of individuals who "personally" engage within this "networking" issue;
rather the oblique exposure to these about them, who don't protect on their own, in the unknowing., from people who they did not know; existed. 'Ex: A friend's Screw buddy's genuine boyfriend is
robbing the home; & killing your dog inside the process. Not random.



Feel free to visit my web site: online dating sites nyc

Anonymous said...

Oh my gosh goodness! an incredible report particular person.

Thanks However are likely through concern with 3rd r feed .
Do not acknowledge the reason why Unable to subscribe
to that. Is there anyone getting similar rss problem?
Anybody who understands kindly reply. Thnkx

Also visit my blog post: precision nutrition gourmet cookbook pdf

Anonymous said...

Very quickly at each of the girls will be expressing "Oh my God!" at how jacked you are.

....and then "Oh......" and how unjacked you happen to be downstairs

Also visit my weblog ... six pack shortcuts full free download

Anonymous said...

Ha!!! I'd be frightened too!!

Here is my site arrow metal shed assembly instructions