Friday, August 20, 2010

Skandale at skolelægerne ofres!

Det er udtryk for en børnefjendsk politik, når SF og S før sommerferien skar i den kommunale sundhedstjeneste, så skolelægerne nu skal erstattes af sundhedsplejersker. Jeg har stor respekt for sundhedsplejersker, men det er endnu et udtryk for, at et flertal mener, at det børnene, der skal holde for, når der skal spares i Københavns Kommune. Skolelægerne opfanger i dag både vækstproblemer, hjertesygdomme, motoriske og neurologiske lidelser, astma, skelet- og psykosomatiske lidelser hos børn og unge. Det kan én uges efteruddannelse af sundhedsplejerskerne aldrig opveje.
Når et flertal alligevel vælger at gøre det, er det også i direkte modstrid med sundhedslovens mulighed for, at sundhedsplejersker kan overtage skolelægernes opgave. Undtagelsen er kommet med i loven af hensyn til de områder, hvor det er svært at rekruttere læger – og det er ikke tilfældet i København. Indenrigs- og Sundhedsministeren har bekræftet, at det ikke er hensigten med loven, at give kommunerne en generel besparelsesmulighed – men det ser SF og S stort på i København.
Forslaget er ikke bare børnefjendsk. Det er også udtryk for, at S og SF siger et og gør noget andet. Overborgmesteren lovede før valget ”børnene først” og en vision for byens børn. Det skylder han stadig. Og hvor SF i sidste uge efter sit sommergruppemøde på Christiansborg lovede at ville hjælpe børnefamilierne med alt fra børnecheck uden loft til hjemmeservice, så er virkeligheden en anden, når det kommer til praktisk politik. Her efterfølger det ene spareforslag det andet. Det burde være omvendt. For at gøre det vanskeligere at være barn og forælder i København – det er da den værst tænkelige investering i byens fremtid.

Katrina Feilberg, medl. af BR og Sundheds- og Omsorgsudvalget (RV)

No comments: