Saturday, February 7, 2009

Mere liv til Ørestaden

Vi står over for en stor opgave med at skabe byliv og nærmiljø i Ørestaden. Senest har vi fra radikal side forsøgt at få et flertal bestående af Ritt og højrefløjen til at omgøre en helt igennem skidt beslutning om at droppe et nyt skole- og folkebibliotek i Ørestad City. Det er heldigvis ikke lykkedes flertallet at slå den sidste søm i den kiste endnu. Og godt for det, for vi skylder beboerne i Ørestaden et kulturcentrum – blandt meget andet.

Mens vi venter på fornuften, er det dog glædeligt at se, at andre fremskridt trods alt tegner sig for fritidslivet i Københavns nye bydel. Kultur- og Fritidsudvalget har lige før jul nikket til vores forslag om, at der i Ørestaden etableres en rulleskøjte- og speedskating-bane. Det er åbenlyst, at Ørestaden mangler idrætsfaciliteter, og rulleskøjte og speedskating er en idrætsgren i vækst. Banen vil være klar i 2009, og den skal være for både dem som ruller for sjov og for dem på eliteniveau.

En storby som København giver de ideelle rammer for den såkaldte streetidræt. Idræt på gadepalan er en naturlig del af en moderne storby, og det signalerer, at motion ikke nødvendigvis behøver foregå i en nedslidt idrætshal. Fra radikale side vil vi derfor fortsat arbejde for, at pladser, gader og stræder i stigende grad kan bruges til idræts- og motionsformål. Idrætten skal rykke tættere på folk, og det gør vi ved bl.a. at rykke den ud i byrummet.

No comments: