Sunday, February 15, 2009

København har brug for samtidskunsten

Af Katrina Feilberg, Medl. Kbh's Borgerrepræsentation (RV)Kulturordfører.

Samtidskunstfestivalen U-turn, som netop er overstået, var en succes - en succes for København, københavnerne og det kunstneriske miljø. Endelig fik København nemlig en samtidskunstfestival, som over flere måneder gav København det boost som mange har sukket efter i årevis. København har nemlig haltet bagud i forhold til sine europæiske søster-hovedstæder, når det gælder prioritering af nutidskunsten, kunsten i byrummet og den alternative, anderledes og provokende kunst.

Det var det også med stor ærgrelse, at jeg måtte konstatere at U-turn har indgivet en konkursbegæring. For København har også i fremtiden brug for en sådan samtidskunstfestival. Jeg stiller mig derfor op sammen med dem der mener vi skal holde fast i U-turn. For U-turn var med til at sætte København på det kunstneriske verdenskort inden for samtidskunsten.Men det får mig også til at beklage, at dengang Københavns Kommune traf sin beslutning om støtte til U-turn, var der et politisk flertal - bestående af Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten - som IKKE ønskede at give fuld støtte til U-Turn. De kunne åbenbart - modsat jeg og radikale venstre - ikke til fulde se ideen og visionerne for U-turn, som en festival der kan skabe international genlyd og endelig skabe en platform for samtidskunsten i København. For mig at se var U-turn i 2008 kun begyndelsen.

Som landets hovedstad har vi nemlig en forpligtelse til at tage samtidskunsten alvorligt. København skal have en kunstpolitik, som tilgodeser nutidens kunst og de københavnske kunstnere. Det betyder bedre arbejdsfaciliteter og udstillingsmuligheder til kunstnere frem for blot prestigebyggerier.Blandt andet skal vi styrke kunsten i det offentlige rum. Vi skal fremme projekter, hvor man åbner byens rum op for Street-art, lydkunst, lyskunst, lovlig graffiti, gadeteater, dans, og kortvarig eller permanent installationskunst på pladser. Bygningernes gavle og belægning på fortove og pladser kan inddrages til permanente og midlertidige kunstværker. På byens legepladser og på vores offentlige institutioner skal kunsten indtænkes som en del af et kreativt lærings- og legemiljø.

København sprudler af talenter inden for samtidskunsten og i en tid, hvor finanskrisen hærger, er det ikke en god ide at vende samtidskunsten ryggen., Derimod skal vi slå dørene op og turde satse på ny inspiration, nye "markeder" og initiativer.Derfor så vi gerne i Radikale Venstre at der bliver skabt en ny platform for samtidskunsten i København. Vi støtter op omkring de arrangører og kunstnere som tør satse. Og vi hjælper gerne til i det omfang det er muligt fra Københavns Rådhus.

1 comment:

Anonymous said...

Yes indeed, in some moments I can reveal that I acquiesce in with you, but you may be in the light of other options.
to the article there is stationary a question as you did in the decrease issue of this request www.google.com/ie?as_q=spyware terminator 1.8.7.991 ?
I noticed the catch-phrase you have not used. Or you profit by the dreary methods of promotion of the resource. I have a week and do necheg