Wednesday, September 16, 2009

Mit Nørrebro er grønt.

Nørrebro halter bagefter. Især når det gælder rekreative områder, som grønne oaser, små parker, fodboldbaner og andre idrætsfaciliteter, er der tit langt imellem dem. Og det i en bydel, hvor indbyggerne i den grad lever livet ude. Det har stor betydning for vores sundhed og vores trivsel, og derfor mener jeg også, at vi skal se på, hvor der kan skabes nogle flere grønne ”lommer” i byen, plantes nogle flere træer og skabes nogle flere idrætsanlæg eller små parker, der giver mulighed for bevægelse, leg eller bare sidde og slappe af.

Der kunne f.eks. plantes træer langs Nørrebrogade. Parkeringspladsen ved Stengade og Baggesensgade eller hjørnet Hillerødgade/Lundtoftegade kan laves om til en lille park, eller der kan placeres en midlertidig fodboldbane på DSB-arealet ved Mjølnerparken og Hans Tavsens Park. Der er så mange muligheder.

Mit mål er, at ingen Københavnerne skal have mere end 15 minutters gang til en park, en strand, et havnebad eller et naturområde. Afstanden til et "grønt" eller "blåt" tilbud i byens rekreative områder er ofte afgørende for om vi som beboere eller gæster i byen bruger dem – men tilbuddene skal selvfølgelig være der.

Af Katrina Feilberg, Medlem af Kbh’s Borgerrepræsentation, kultur- og idrætsordfører (RV)

No comments: