Monday, August 25, 2008

Byvandring gennem områdeløftet i Haraldskvarteret



Tag med mig og Chefen for områdeløftet, Birgitte Kortegaard med en tur rundt i Haraldsgadekvateret, et område af ydre Nørrebro, som i de kommende år vil gennemgå et stort områdeløft!

Haraldsgadekvateret er et kvarter præget af mange indvandrere, gamle industribygninger, mange børn og slidte ejendomme. Men i de kommende år sættes der nu ind med et stort områdeløft i kvarteret.

Tid & sted: Mandag den 15. september kl. 17, hvor vi mødes ved Haraldsgadekvarterets Områdeløft, Valhalsgade 4. Alle er velkomne.

Se mere på www.Haraldsgadekvarteret.kk.dk

Friday, August 8, 2008

Flere ”rum” i byen til bevægelse og leg


København har et rigt udbud af idrætsfaciliteter, men når det kommer til det enkelte barns deltagelse i sports aktiviteter og idrætsforeninger – betyder det meget at børn har mulighed for at dyrke idræt tæt på, hvor de bor og går i skole. I Det Radikale Venstre mener vi, at der altid bør være faciliteter, enten i form af traditionelle anlæg eller alternative steder i lokalområdet, som indbyder til fysisk aktivitet for alle børn. Afstand er generelt vigtigt for om børn og voksne benytter sig af lokale aktiviteter. Undersøgelser viser fx at hvis der er mere en 400 meter hen til en aktivitet, så benytter folk det ikke, i samme grad, som hvis det lå tæt på. Tænk bare på busstoppestedet, det betragter man ikke som en mulighed, hvis det ligger for langt væk.

I Det Radikale venstre vil vi derfor gerne arbejde for, at der skabes flere rum i lokalområderne, som indbyder til fysisk aktivitet. Gerne til den selvorganiserede leg og uorganiserede idræt. Det kunne for eksempel være en kedelig plads der omdannes et lille grønt område – kaldet en ”lommepark” eller en plads, der får den rigtige belægning, så der bliver mulighed for boldspil mm. Nogle steder i byen findes sådanne steder allerede. Bananapark og Multipladsen ved Skt. Hansgade og Ravnsborggade er gode eksempler på sådanne. Men i nogle bydele er der mangel på bevægelsesrum i byrummet og steder at mødes. Derfor så vi også gerne flere af disse i byen. Vi tror på at parker og pladser der inspirerer og giver lyst til boldspil, leg, træning kan være med til at styrke børns fysiske aktivitet, samtidig med det også kan fungere som et socialt mødested i lokalområdet.